fbpx История на компанията | Стълби Little Giant Ladder

История на компанията

През 1970 г. откривателят на компанията Little Giant Ladder Systems – Харолд Уинг се запознава с немски художник, който има интересна, но примитивна идея за прототип на нов вид стълба.

Харолд значително подобрява стълбата и я проектира като най-силната, най-безопасната и най-гъвкавата стълба в света Little Giant Ladder Systems.

Със своите 24 различни позиции, които може да смени, многофункционалната, професионална стълба, се превръща в най-известната в света. Всяко домакинство и фирма иска да я има под ръка.

За да придобие подобна известност, Харолд прави демонстрации на своята стълба из цялата страна. Активно взема участие в държавни панаири, търговски изложения и пр. Непрекъснато сглобявал и изпращал поръчки, първоначално от своя гараж. Работейки рамо до рамо със своята съпруга Бриджит и техните 7 деца, Little Giant Ladder System се превръща в най-добрата стълба в света.

През 2003 г. усилията на цялото семейство се увенчават с успех и продажбите на компанията скачат до небето. Така стълбите на  Little Giant Ladder System заемат едни от челните позиции в света по продажби. От своето начало до сега, компанията е сред най-големите производители и снабдители на стълби за лична и професионална употреба в света!