Началото

През 1970 г. създателят на компанията Little Giant Ladder Systems – Харолд Уинг се запознава с немски художник, който има интересна идея и базов прототип на нов вид стълба. Харолд значително подобрява стълбата и я проектира като най-силната, най-безопасната и най-гъвкавата стълба в света. Тази професионална и многофункционална стълба, със своите 24 различни позиции на употреба се превръща в най-известната в Америка. Всяко домакинство и фирма иска да я има под ръка. За да придобие подобна известност, Харолд прави демонстрации на своята стълба из цялата страна. Активно взема участие в държавни панаири, търговски изложения и пр. Непрекъснато сглобява и изпращал поръчки, първоначално от своя гараж, работейки рамо до рамо със своята съпруга Бриджит и техните 7 деца. През 2003 г. усилията на цялото семейство се увенчават с успех и продажбите на компанията скачат до небето. Така стълбите на  Little Giant Ladder System заемат челните международни позиции по продажби. От своето начало до сега, компанията е сред най-големите производители и снабдители на стълби за лична и професионална употреба в света!

Little Giant Ladders Logo

Мисия

Хал и Бриджит Уинг изграждат своята компания върху принципа, че всяка сглобка, всеки нит и всяка заварка имат значение, защото всеки човек има значение. Това е причината компанията Little Giant да продължава да се развива и подобрява и днес. Инвеста време и усилия в проучване и разработка на подобрения, за да предотврати наранявания и да спасява животи. Всеки ден 2000 души се контузват докато използват стълби. Близо 100 от тях получават дългосрочни или доживотни увреждания. Един от всички умира и никога не се завръща при приятелите и семейството си. Тези цифри са плашещи, когато се замислиш за всеки човек и как живота на близките му се променя.

Стъпка нагоре

През 2013 г. продажбите на Little Giant Ladder Systems скачат бързо след старта на рекламна кампания с участието на Хал Уинг. Вместо да нарисува тревожна картина, за проблемите от употребата на некачествени стълби, рекламното послание ясно и кратко обяснява предимствата на стълбите Little Giant, което трайно утвърждава марката и нейните продукти. Огромният успех на кампанита, води до 500% ръст през първата си година и 700% през следващата. Little Giant е една от най-признатите марки за стълби в света и в момента се продава в над 50 държави.